The Levellers, Zornik, Double Veterans en Faces On TV zijn nieuwe namen voor Genk on stage!

Britse rockers The Levellers zijn zaterdag headliner op de Main Stage. Vroeger die avond spelen de Limburgers van Zornik een thuismatch. En Factor J verwelkomt jong talent met Double Veterans en Faces On TV. Genk on stage vindt dit jaar plaats op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 juni.Rock uit binnen- en buitenland !The Levellers – opgericht in 1988 – is een Britse band rond zanger Mark Chadwick. Hun classic album ‘Levelling The Land’ bestaat dit jaar 15 jaar en dat komen ze feestelijk vieren in Genk.

Hun muziek wordt omschreven als folkrock met punk-invloeden. Bekende hits zijn ‘What A Beautiful Day’, ‘One Way’ en ‘Liberty Song’. Die classics brengt de band zaterdagavond als afsluiter op de Main Stage. “We vinden het belangrijk om ook exclusievere, internationale bands te programmeren,” zegt schepen van evenementen Lotte Trippaers. “We zijn dan ook erg blij met de komst van deze Britse topband.”
.
Vroeger die avond speelt Zornik op datzelfde podium een Limburgse thuismatch. De ervaren rockband rond zanger Koen Buyse bestaat dit jaar 15 jaar en dat vieren ze samen met hun fans tijdens een drukke festivalzomer. Alle hits zoals ‘Scared Of Yourself’, ‘It’s So Unreal’ en ‘Goodbye’ zullen de revue passeren.

Factor J ontvangt jong talentFactor J, het alternatieve jongerenpodium, verwelkomt twee jonge bands. Double Veterans is een neo-psychedelische garagerockband uit de Kempen. De driekoppige groep is afkomstig uit de kweekschool van PXL-Music en scoorde ondertussen met ‘Beach Life’ en het recente ‘Cocktail’ uit het nieuwe album ‘Space Age Voyeurism’ op Studio Brussel. Double Veterans speelt zaterdag 25 juni op Factor J².
.
Faces On TV werd in 2014 opgepikt door De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Op diezelfde zender werden hun singles ‘Run Against The Stream’ en ‘Love / Dead’ inmiddels grijsgedraaid. Hun debuutalbum wordt een maand voor het festival verwacht. Faces On TV speelt zaterdag 25 juni op Factor J. “Twee hippe bands die perfect bij ons profiel passen,” zegt schepen van Jeugd Anniek Nagels. “Het belooft opnieuw een feestje te worden op het festivalterrein.”