Negen nieuwe artiesten voor Festival Dranouter!

We kondigden reeds 30 acts aan, waaronder o.a. Balthazar, ZAZ, Tourist LeMC, Trixie Whitley, The Colorist & Emiliana Torrini, Dez Mona, Afro Celt Sound System, Tout Va Bien, Yevgueni, Flying Horseman en Hayseed Dixie.  Daar voegen we nu aan toe:Michael Kiwanuka, Arno, An Pierlé, Nahko and Medicine For The People, Alaverdi, Will Pound & Eddy Jay, Tiny Legs Tim, Ethno Flanders enRiguelle chante Brel.

Michael Kiwanuka werd beroemd toen hij opgepikt werd door Jools Holland en daarna ook de ‘BBC Sound of 2012’ won. Zijn soulvolle debuutplaat ‘Home Again’ scheerde hoge toppen en singles ‘Home Again’ en ‘Tell Me A Tale’  behoren reeds tot het collectief muzikaal erfgoed. De prachtige, nieuwe single ‘Black Man In A White World’ is de voorloper van zijn nieuwe album ‘Love & Hate’, dat eind mei verschijnt. Folky souljazz van wereldniveau!

Arno’s stomende live-sets zijn even legendarisch als memorabel. Met zijn mélange van rauwe blues, etnische invloeden, rock, reggae en chanson staat Arno al decennia op het voorplan van de Belgische muziekscene. Op zijn nieuw album ’Human Incognito’ gooit hij terug Engels en Frans bewust door elkaar. Live zullen zijn nieuwe songs natuurlijk afgewisseld worden met een waslijst aan classics zoals ‘Les Filles Du Bord De Mer’, ‘O La La La’ en ‘Putain Putain’. Het wordt zijn vierde passage op Festival Dranouter!

‘Arches’, het nieuwe album van An Pierlé verschijnt in april en vindt zijn oorsprong in 2012, tijdens Odegand. Daar blaasde ze in het kader van haar toenmalige ‘Stadscomponistenschap’ het stof uit de pijpen van het orgel in de Gentse Sint-Jacobskerk. ‘Arches’ is een verzameling van songs gebouwd rond een kerkorgel en hemelse harmonieën. Als je weet dat in de kerk van Dranouter nog een speelkaar orgel staat, dan zou dit wel eens een bijzonder en uniek concert kunnen worden!

Met zowel Filipijns, Puerto Ricaans als indiaans bloed in de aderen is Nahko een echte man van de wereld. Geïnspireerd door Amerikaanse storytellers als Bob Dylan en Bright Eyes brengt hij samen met zijn band ‘Medicine For The People’ folkrock, roots, world en hiphop. Voor fans van Michael Franti en Xavier Rudd!

Riguelle & band zetten hun tanden in het onnavolgbare oeuvre van Brel. Verwacht je aan een selectie songs uit de begindagen in de Parijse cabarets tot de periode van zelfverbanning naar de Marquise-eilanden in de Stille Oceaan. Zowel de klassiekers als ook het minder bekende werk van Le Grand Jacques komen aan bod. Een concert vol passionele en poëtische Belgitude.

Tiny Legs Tim bewijst dat hedendaagse blues veel meer kan zijn dan het herkauwen van de bestaande vormen. Hij ontwikkelde op korte tijd een zeer persoonlijke stijl en inhoudelijk overstijgt hij moeiteloos alle clichés. Swampy rhythm & blues en een swingende New Orleans vibe, Tiny Legs Tim is anno 2016 beter dan ooit.

Alaverdi is een Georgisch kwartet dat nieuwe zuurstof geeft aan de eeuwenoude traditie van polyfonische gezangen. Hun songs verzamelen alle facetten die de zangkunst zo mooi maken: van diepe bas, sterke bariton over tenor tot hoge en wilde falsetto’s, telkens versterkt en aangevuld met traditionele Georgische snaar –en blaasinstrumenten.

Will Pound is één van ’s werelds beste harmonicaspelers, zijn vernieuwende stijl verlegt de grenzen van het instrument en het genre ‘folk’ op zich. Samen met Eddy Jay, een heuse virtuoos op de accordeon, staat hij garant voor een adembenemende nieuwe folk sound waarbij beide instrumenten op een magische manier samensmelten. Of zoals de Britse singer-songwriter Passenger reeds zei: “These guys are amazing!”

Ethno Flanders presenteert op zondag het resultaat van een muzikale wereldreis. Gedurende een week komen 60 jonge muzikanten van over de hele wereld samen om elkaars (traditionele) muziek te leren spelen.

TICKETS zijn reeds te koop via www.festivaldranouter.be